perjantai 2. elokuuta 2013

Uutta osaa ja reissua Alastaron radalle

Alastarolla, siinä ne laukut nyt on
Eilispäivä tuli käynnistettyä hyppäämällä prätkän selkään ja nokka suunnattiin melkolailla Viialaa kohden. Pikkuteitä pitkin sinne, ja Huittisissa pysähdyin matkalla aamupäiväkahville. Siinä vähän ennen Huittisia pääsi vettäkin tulemaan niskaan, mutta pahimmat kuivuivat kahvittelun aikana ja sadekin kerkesi loppumaan toistaiseksi.

Uudet peilit, nahkahapsuja ja maski!
Kataforilta, Viialasta tarttui matkaan nahkainen takalaukku ja sissylaukku jotka olin huutanut itselleni n. 90€ hintaan muutamaa päivää aikaisemmin netistä.Kun laukut oli kiinnitetty pienten pähkäilyjen jälkeen pyörään, nokka kääntyi Sastamalaa kohden ja siitä sitten matka kääntyi taas kohta Huittisia kohden jossa "lounastin" taas hyväksi havaitussa paikassa: Härkäpakarilla. Hintaa tuolla lounaalla on ihan kohtuullisesti, 9€ ja risat, mutta ainakin omalla kohdalla ruoassa ei ole kertaakaan ollut moittimista ja nälkäkin lähtee!

Huittisista matka jatkui Alastarolle, tälla kertaa pitkälti tuota tylsää Helsinkiä kohden vievää tietä pitkin, josta sitten ajelin Alastaron keskustaan ja sieltä sompailin moottoriradalle. Matkalla pääsi taas muutama pisarakin tulemaan ja taivas radan suunnalla näytti melko mustalta, mutta perille päästyä ilma alkoi selkeämään huomattavasti.

Sama edestä






Paikalla radalla oli itseni lisäksi 4 muuta pyörää, joista yksi tuli vain viimeiseksi puoleksi tunniksi, joten kovin suurta suosiota tuo kerhon varaama ratavuoro ei siis saanut. Mutta olihan tuo radalla ajaminen varsin mukavaa! Varsin erilaista menoa kun tuo yleisillä teillä ajaminen. Ja voisin kyllä suositella radalla käymistä jokaiselle moottoripyöräilijälle. Pääsee kokeilemaan niitä pyörän ja kuskin rajoja jarrutuksissa ja kurveissa täysin erilailla kuin liikenteessä! Ja ainakin näin pienessä porukassa tuo Viragokaan ei ollut noiden hieman tarkoituksenmukaisimpien välineiden tiellä!






Ja lähikuva peilistä ja maskista
Takaisin Uuteenkaupunkiin päin radalta tultiin Oripään, Yläneen ja Hinnerjoen kautta. Kilometrejä päivälle taisi tulla noin 400 + se mitä siellä radalla tuli. Anyways tässä alkaa mittari pian näyttää 6000 ajettua kilometriä tälle kesälle!

Tänään sitten saapui postissa "kauan odotettu" paketti. Eli Virago sai vihdoin uudet peilit ja lisäksi viellä sellaiset kivat nahkahapsut tankoon. Mukana oli myös tuollainen neopreenimaski jota voi vaikka joskus ajaessa käyttääkin. Siinä on ainakin hiukkassuodatin ja kyllä tuo tuntui ylimääräistä tuultakin tuossa kaupunkivauhdissa ainakin pitävän.






keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Lisää sissystä, tulevaa osaa ja muuta

Tässä on nyt ollu taas vähän kaikenlaista niin ei oo tullu kirjoteltua tänne niin kovin aktiivisesti. Mutta tässä nyt vähän jottain häppeningiä:

Vielä rallista kuva. Tuossa tuota sissyäkin nyt näkyy.
Tosiaan tuo sissykin tuli saatua valmiiksi asti torstaina ennen Karjuralliin lähtöä. Senverran sitä suutarilla loppujen lopuksi käytin, että siihen sai nepparit kiinni alareunan sulkemiseksi. Hintaa koko projektille tuli loppujen lopuksi n. 35€, ja materiaaleja jäi senverran vielä ylikin että saisi vaikka toisen samanmoisen tehtyä. Eikä tuo itse tehdyksi ole lainkaan huonon näköinen. Vaikka itse sanonkin, niin vetää vertoja kaupan tuotteille. Ainakin se tähän asti on tehtävänsä hoitanut.

Uutta peiliä tulossa. Firman mainoskuva.





Tuossa edellisviikolla pääsi sitten käymään niin, että pyörä kaatui jalalta, ilmeisestikin tuulen voimasta, tälla kertaa eri puolelle kuin torstaina vauhdista, ja vasemman peilin kiinnityspultti vääntyi, eli toisin sanottuna se taitaapi olla entinen. Olen tässä kuitenkin jo jonkin aikaa katsellut uusia peilejä, kun nuo ympyrän muotoiset muoviläpyskät ovat omasta mielestä melkolailla karmeat...Niinpä tuli tilattua tuolta http://www.customparts4less.com:ista tuollaiset peilit pyörään. Samalla pistin tilaukseen sellaiset mustat nahkahapsut tangon ja jarru-, sekä kytkinkahvojen päihin.


Auringonlasku Nokialla leirintäalueella
 Viime viikonloppuna tuli käväistyä sellanen about 500km lenkki tekemässä. Kaveri oli palailemassa kesälomareissultaan niin lähdin sitten vastaan Tampereelle. Siitä sitten ajeltiin Nokialle leirintä-alueelle. Siellä sitten auringonlaskussa paisteltiin makkaraa. Seuraavana päivänä takaisinpäin tultiin tuolta Pyhäjärven eteläpuolelta Yläneen ja Mynämäen ja Vehmaan kautta.




Siinähän sitä suomalaista kesävihannesta kypsyy!
Tuli tuossa myös sitten ostettua outlet-huutokaupasta takalaukku ja sissylaukku tuohon pyörään. Piti perjantaina ne käydä jo Viialasta hakemassa tuolla samalla reissulla mutta jouduin piteleen sadetta matkalla niin en sitten kerennyt. Noh, nyt torstaina olis tarkotus käydä ne noutamassa ja vähän ajelemassa jossain, ja sitten illalla olis kerhon ratavuoro tuolla Alastarolla niin joskos siellä kävis sitten katselemassa.

Aamulla saatiin seuraa. Ilmeisestikin kaverit halus meiltä aamiaista.

XJR & Virago, tupakan mittainen tauko jossain tienpäällä.

tiistai 23. heinäkuuta 2013

Karjuralli

Se alkoi, se oli, ja nyt se on ohi. Mutta alotetaan alusta:

Kioskin paikalleen "asentamista"
Tiistai-, keskiviikko- ja torstai- iltoina oltiin kerhon kanssa pystyttämässä rallialuetta tuolla Nopperlassa, Uudenkaupungin Lokalahdella. Tuo Karjurallin alue siis oli Karjurockin festarialueen vieressä, muutaman sadan metrin päässä lavasta. Alueelle kohosi siis ralliportti, muutama isompi teltta katokseksi mm. ruokailuja varten, vesipisteet, vessat, kioski, nuotiopaikka, roskikset ja valaistus öitä varten. Eli kaiken kaikkiaan melkomoinen määrä tavaraa tuotavaksi. Rallialue valmistui kuitenkin ajoissa perjantaiksi.

Rallialue notskipaikalta huoltoteltalle päin katsottuna

Torstaina ajellessa tuolle alueelle tuli heitettyä ensimmäiset lipat prätkän kanssa. Onneksi vauhti oli kohtuullisen hiljainen (n. 30-40km/h), niin ei siinä pahemmin käynyt pyörälle eikä kuskillekaan. Hiekkatiellä siis etupyörä upposi sellaseen "kuulalaakerisoraan", niin kun kaveri sitä nimittää. Eipä se sieltä enää halunnut sitten nousta vaikka kaasua käänsikin. Oikean puolen vilkkuihin, jarrukahvaan, jarrunestesäiliöön ja putkeen tuli pienet naarmut, mutta eivätpä nuo paria metriä kauemmas näy, ja läheltaäkin tarkastellessa ainoat näkyvät ovat vilkut ja tuo jarrunestesäiliö. Putkessa olevat naarmut on sellaset pintaraapaisut, ja ne jää vielä kaiken lisäks sopivasti sinne laukun alle piiloon niin ei ihan hirveesti näy siitä ulospäin. Kaiken kaikkiaan hyvin vähällähän tuosta selvittiin. Itse jäin tosiaan jo torstai iltana aloittelemaan Karjurallia grillailemalla ja muutaman olusen turvin.

Virago, takana näkyy huoltotelttoja
Perjantaina ensimmäinen pyörä oli tullut ja teltta oli pystyttetty jo ennen kuin itse heräsin yhdeksän maissa. Virallisestihan ralli alkoi vasta klo 14:00, mutta porukkaa valui paikalle tasaisesti siitä 12 alkaen. Tosiaan siinä 12 maissa vedin järjestyksenvalvojan liivit päälle ja siinä se päivä sitten kuluikin. Tuuli oli kovaa ja puuskittaista. Kuuleman mukaan pahimmat puuskat ylsivät aina 20m/s asti, ja kyllä sen huomasikin, sillä joskus siinä puolenpäivän jälkeen ralliportti kaatui tuulen voimasta. Yhteistuumin se nousi kuitenkin nopeasti takaisin pystyyn ja se kiinnitettiin paremmin maahan.

Ralliportti torstai iltana, takana näkyy rallialuetta.
Illalla kerkesin ottamaan vajaan tunnin torkut, ja siitä sitten jatkoin yövuoroon. Se(kin) sujui rauhallisesti, kiitos rauhallisten osallistujien! On kyllä parasta yhteishenkeä mitä oon missään nähny. Kaikki tulee toimeen keskenään, ei rähise toisilleen ja auttaa tarvittaessa. Järjestyksenvalvojien "suurimmaksi haasteeksi" jäikin muutaman alueelle ilman ranneketta harhailleen käännyttäminen.

Ensimmäisenä päivänä ralliin oli saapunut n. 120 henkilöä. Mukana oli kaiken mallista ja kokoista pyörää, aina piikkisistä kyykyistä Boss Hossiin asti. 

Karjuralli-alue lauantai-aamuna about viiden aikaan.
Aamulla pääsin kuuden aikaan nukkumaan pariksi tunniksi, mutta heräsin kuitenkin siinä puoli kymmenen maissa ja ehdin vielä ralliajelulle. Alunperin sen ajelun piti olla myöhemmin, mutta Karjurockin juontaja Jarcco oli tulossa samoihin aikoihin juontamaan ohjelmaa, joten aikataulusyistä sitä jouduttiin aikaistamaan. Niinpä osallistujamäärä jäi tänä vuonna vähäiseksi, kymmenkunta pyörää lähti matkaan, määränpäänä Kustavi ja Peterzenin kahvila. Aamukahvit tuli siis juotua siellä. Keli oli mukavan lämmin ja aurinkoinen, mutta kova ja puuskittainen tuuli häiritsi hieman ajelua.

Ajelulta palattua Karjurockin juontaja Jarcco oli tosiaan muutaman tunnin paikanpäällä vetämässä ohjelmaa. Vuorossa oli siis munanheittoa, letkunvetoa ja putkiviestiä. Myös Karjuin pyörä, Karjuimmat kilometrit ja Karjuimmat piikki-kilometrit palkittiin.

Rallialuetta lauantaipäivän aikana.
Tuossa tuli sitten vatsan täyttämisen jälkeen lähdettyä käymään tuolla Karjurockin puolella J. Karjalaista katsomassa. Keikka alkoi hieman myöhässä aikataulusta keikkabussin rikkoontumisen takia, mutta pakko myöntää että kovan setinhän tuo kaveri veti, vaikka en liiemmin tuon tyyppisestä musiikista noin yleensä välitä.


Karjurock, J. Karjalainen lavalla.

Rockista tulikin sitten jossain vaiheessa siirryttyä saunomaan. Tosiaan Ralliväelle oli alunperin varattu kaksikin kappaletta saunoja, mutta kuljetukset toiselle olisi ollut liian hankala järjestää liikenteen ruuhkautumisen takia, joten yhdellä saunalla tultiin toimeen.

Iltapuolesta sitten tulikin istuskeltua notskipaikalla, grillailtua ja vaihdettua ajatuksia, kokemuksia, mukavia ajoreittejä ja muuta pyöriin liittyvää ja kaikkea mahdollista niihin liittymätöntä muiden motoristien kanssa.

Sunnuntaipuolesta olikin aika ryhtyä purkamaan rallialuetta. Porukkaa oli nyt siis varsin hyvin paikalla, joten purkaminen kävi nopeasti. Takaisinpäin ajellessa tuli vielä käytyä pizzalla ja kotiin päästyä lähestulkoon suoraan suihkun kautta nukkumaan.

Boss Hossin päällä mallailemassa. Massivinen vehje, ei voi muuta sanoo!
Kokonaisuudessaan viikonloppuna Karjurallissa oli 175. Suurin osa oli paikalla koko viikonlopun, jotkut tulivat lauantai-sunnuntai yöksi, ja osa oli päivälippulaisia. Kaiken kaikkiaan ihan hyvä saldo. Tapahtuma tosiaan järjestettiin toista kertaa, ja viime vuonna kävijöitä oli n. 70.






Tuossa vähän huonolaatuista videopätkää siitä miten 2€ kolikko pysyy pystyssä Hondan Valkyrien motin päällä koneen käydessä, ja viellä senkin jälkeen kun sille antaa kevyesti kierroksia. 5 äijää seuraa vierestä kännyköillä kuvaten

maanantai 15. heinäkuuta 2013

Sissyä ja jarruja

Tässä pidellyt nyt muutaman päivän hiljaiseloo taas tuon ulkopuolisen maailman kiireiden vuoksi, mutta tässä nyt vähän enemmän sitten samalla kerralla lueskeltavaa!
Sissy melkolailla alkutekijöissään, versio 2.

Tosiaan lauantaina tuli väkerrettyä tuota sissyä tuohon pyörään, ja vaikka ite sanonkin, niin siitä tuli varsin mallikelponen, noin niin kun kotitekoseks. Istuu kun juur sitä varten tehty (niin kun se onkin), ja näyttääkin vielä ihan kelvolliselta!

Runko valmiina, paikalleen mallailtavana ja hiukkasen hienosäädettävänä
Tosiaan sunnuntaina alotin putken, hitsausvälineiden ja muutaman listan kanssa työskentelyn. Ensimmäinen putki meni lyttyyn sitä "kärjen" taitosta tehtäessä, mutta onneks oli lisää samanmoista, niin pääsi kokeileen uudemman kerran, tälla kertaa paremmalla tuloksella. "Taikasanana" oli riittävä kuumennus ja "rypytys" ja niinhän se putki sitten taittu nätisti malliinsa. Tosiaan tuli tuo kaari sitten tehtyä sattuneista syistä kahdesta palasta, mutta eipä tuota juuri ulospäin hiomisen jälkeen erota. Kun tuo putki oli taivutettu muotoonsa, oli vuorossa tuon takakiinnikkeen miettiminen. Siitä sitten tuli hyvinkin samanlainen kuin tuossa Viragon alkuperäisessä sissyssä oli, eli takapenkin
Sissyn runko valmiina ja hiottuna.
 
pultilla kiinni takaosastaan, ja etuosa on myöskin samoissa rei'issä kuin alunperin, siinä kuskin penkin takana. Tuohon runkoon tuli sitten viellä tehtyä valmiit paikat pehmustetta varten, ja sekin on tässä vaiheessa jo melko hyvän näköisellä mallilla!

Ja edelleen sama, tällä kertaa juuri maalattuna ja lakattuna.
Kun tuo runko oli saatu kasaan, oli sitten hiomisen ja maalaamisen vuoro. Tuo tuli maalattua 4-5 kertaa mattamustalla, ja päälle vielä pari kerrosta mattalakkaa kovemman pinnan vuoksi. Maalaaminen tosiaan tuli suoritettua ulkona, kiitos kelien. Siinä välillä kun maali kuivui, oli oikein loistavaa aikaa vaihtaa jo lähes puhkikuluneet jarrupalat eteen. Kyllähän nuo kummasti vaan helpottaa sitä pysähtymistä! Tietysti sitten illalla se sissy oli pakko laittaa jo paikalleen, kun maali oli saanut kuivua!

Siinä paha missä mainitaan, ja paikallaan tuossa iltapuolella.
Tänään on tullut työpäivän aikana leikittyä ompelijaa ja alkaahan se päällinenkin tosiaan muotoutua siihen. (Tietty, olishan sen voinut ostaa kaupasta ja säästää ainakin omia hermojaan, mutta sehän olis liian helppoo.) Eli taakse tulee vanerilevy, ja pehmusteeks superlonia. Päälle sitten kerniä, jota nyt oonkin tässä tämän päivän tehnyt. Tosiaan mieheltä, joka on ommellu viimeks tietääkseni ala-aste aikoina, tuo tämänpäiväinen urakka on ollut melkomoinen suoritus. Pitänee kuitenkin käyttää tuo verhoilu suutarilla, tai ainakin tiedustella että olisiko siihen mahdollista (tai inhimillisen hintaista) laittaa saman tyylisiä "nappeja" kuin penkeissä.


Ja sama vielä takaapäin


Ompelijan hommia työpäivän aikana. Nyt tuo laitos on jo huomattavasi valmiimman näkönen paketti, mutta siitä ei ikävä kyllä tällä hetkellä kuvaa ole... Palaillaan myöhemmässä vaiheessa!





torstai 11. heinäkuuta 2013

Märkä kuin uitettu motoristi

Eilispäivänä tuli tehtyä pieni tavaranhaku reissu Turusta, viikonlopun huolto ym. toimenpiteitä varten. Matkaa tuli tehtyä kaatosateessa, mutta kiitos varusteiden, kuski säilyi kuivana! Mittariin kilometrejä tuli sellanen 150, suorinta reittiä mentiin, kun ei huvittanut oikein siinä sateessa mitään suurempaa lenkkiä ajella...

Mukaan tarttui jarrulevyt ja nesteet Stormilta, siinä 30€ paikkeilla, ja lisäks tuli tosiaan käytyä jossain sellasesa sisustusliikkeessä josta hain siis kerniä ja superlonia sitä sissyä varten. Niille hintaa kerty sellanen 10€ verran. Sunnuntaina siis olis tarkotus operoida ne jarrut paikalleen ja rakennella sitä Sissyä

Tällä kertaa vaan tällanen lyhkänen päivitys. Palaillaan sunnuntaina tai alkuviikosta astialle tuon projektin osalta!

maanantai 8. heinäkuuta 2013

Aamulenkki, Päivälenkki, Iltalenkki



Kalanti, illalla.
Eilen tuli aamupäivästä lähdettyä pienelle lenkille, joka sitten veny melkeenpä kokopäiväreissuks. Rinkkaan tiensä löysi kevyet eväät (paketti makkaraa), ja uimavermeet. Tarkkoja kilometrejä en ylös ottanut, mutta joku about 400 niitä tais mittariin päivän aikana tulla. Ikävä kyllä (?) puhelin jäi kotiin joten kuvia tältä aamun/päivän reissulta ei ole...

Tosiaan ennen puoliapäiviä lähdin tästä Uudestakaupungista, ajelin Laitilan ohi Euraa kohden, kunnes käännyin sitten Hinnerjoen Kohdilta Yläneelle päin. Siitä sitten tuli käännyttyä kohden Säkylää, ja taas nokka osoitti Euraa kohden. Ennen Säkylää kuitenkin päätin kääntyä Huittisia kohden, ja siellä tuli käytä "aamukahvilla" Härkäpakarilla, ja uskollinen ratsukin sai taas menovettä!


Sora-erikoiskokeella illalla, kaverin XJR ja Virago välietapilla.
Huittisista tuli jatkettua pohjoseen päin, ja siinä on sitten vähän kysymysmerkkejä että mihinköhän mä oikein ajoin. Jotain pikkutietä se oli, mutta löysin sieltä sellasen mukavan järven ja uimarannan jossa kävin huuhtomassa pahimmat maantiepölyt ja hien päältäni! Siinä sitten kun auringossa kuivu, niin tuli samalla siirryttyä päivälenkin pariin. Sytkäri/Tikut vaan oli unohtunu matkasta, joten lenkki piti syödä kylmiltään. Meneehän se makkara tietty niinkin!

Siitä kun oli sitten kuivunut (tai siis hikoili taas ajokamppeissa), matka jatkui. Jossain välissä tuli löydettyä itsensä Nakkilasta, ja siitä sitten tulikin ajeltua tuttua tietä pitkin Poria kohden, josta käännyin Raumalle päin. Siitä sitten matka jatkui Hinnerjoen suuntaan ja sieltä suuntana oli Uusikaupunki ja oma koti.

Virago ja XJR katselemassa auringonlaskua Lepäisten päässä.
Illalla tuli kaverin kanssa lähdettyä vielä pienelle iltalenkille. Reitti kuli Uudestakaupungista Lokalahdelle päin, josta käännyttiin Kytämäentielle ja siitä Häähäntien ja Vehmaantien kautta Kalantiin. Siinä tuli pidettyä tupakanmittainen tauko, ja siitä ajeltiin Turku-Rauma -tielle, jota pitkin pyyhkäistiin Pyhämaahan. Sieltä ajeltiin Lepäisille hiekka-erikoikoetta pitkin (vastahan toissapäivänä pesin sen pyörän...) Eli reitti kulki Lyökintien ja Korsaarentien kautta. Lepäisille pysähdyttiin taas hetkoseksi. Siitä sitten auringon laskiessa suunta oli taas Uuttakaupunkia kohden. Kromiratsut tuli ruokittua, ja sitten suunta olikin kotia kohden.

Eli tosiaan päivä tuli pärjättyä 2 tankkauksella, yhteensä sellanen hieman vajaa 14 litraa? Ja tosiaan tankki ei ollu ihan täynnä kun matkaan lähdin, eikä tuo ajotapakaan ollut sieltä taloudellisimmasta päästä (tuppi nurin). Tästä päästään siis kulutuslukemiin 3.5l/100km, ja siitä kun laskee vielä sen hieman vajaan tankin jolla liikkelle lähdettiin niin ehkä 3.3l/100km. Keskiviikkona olis tarkotuksena lähtee käymään senverran Turussa, että hakee uudet jarrupalat ja nesteet tuonne eteen.

torstai 4. heinäkuuta 2013

Leineperi - Sinne ja takaisin

Eilen tuli tosiaan oltua kerhon kanssa Leineperillä, Ulvilassa kahveella. Siellä on siis kesäsin tällanen "motoristikahvila", eli pari telttaa pystyssä, aina keskiviikkoisin. Paikalla oli varvoaisen arvion mukaan ehkä sellanen 300-400 pyörää? Enpä usko että ainakaan kovin paljoo alaspäin tuosta heittää! Meitä oli kerhosta mukana kais sellainen 12 pyörää, mikäli nyt oikein laskin... Tuli tuolla paikan päällä sitten noita Karjuralli -flaiereita jaeltua ja tapahtumaa mainostettua! Itse matka meni oikein hyvin, ja nyt pysykin isompien pörien vauhdissa vähän aikasempaa paremmin, kun tuli tuossa tehtyä tiistaina pientä remontin tynkää tuolle. Nyt huippunopeus tasasella on päätä huimaava ~120-125km/h ja alamäkeen vähän enemmän ja ylämäkeen himpun vähemmän.

Osa Leineperillä olleista pyöristä, tuonne vasemmalle puskan taa jäi vielä lisää!
Mennessä tuonne Leineperille, reitti kulki aikalailla suoraan, U:ki-Laitila-Eura-Harjavalta-Leineperi, tuollasta normaalia suomalaista maantietä. Himpun verran turhan mutkatonta omaan makuun, mutta noin letkassa ajellessa menee vallan hyvin! Takasinpäin lähtiessä letka hieman hajoili matkan varrella, osa jäi vielä Leineperille kun suurin osa lähti jo takaisinpäin. Nyt reitti kulki tuolta Pori-Tampere -tien kautta Nakkilaan, sieltä Eurajoelle, josta tultiin tuohon Rauman nurkille, johon osa porukasta jäikin ilmeisesti tankkaileen. Siitä sitten ajeltiin vähän matkaa Laitilaan päin, kunnes käännyttiin Pyhärantaan, josta sitten ajeltiin Uuteenkaupunkiin päin. Tuo olikin sitten mukavampaa pätkää tuo Nakkila-Eurajoki, sellasta sopivan mutkasta, mutta ei kuitenkaan vielä sellasta jossa tulis ainakaan oman pyörän ominaisuudet vastaan! Sitten tietty tuo Turku-Rauma -tieltä Pyhärantaa kohden kääntyvä, ja siitä Uuteenkaupunkiin tie on mieluista, joskin sitä tulee jonkin verran ajeltua noin niin kun muutenkin, sellasena sopivana "iltalenkkinä", noiden muiden lähialueiden pikkuteiden ohella!

Kerhon kanssa lähdössä Leineperiltä, muutama pyörä jäi uupumaan täsä kuvasta. Kuva: Outi Mikkonen



Eiliselle tuli kilometrejä mittariin sellanen 240, ja bensaa kulu huimat 7.5l, mikä tekee aikalailla 3.1l/100km, tuppi melkein nurin melkein koko matkan. Pitänee varmaan kokeilla jonain päivänä että mihin lukemiin tuolla pääsee nyt siinä 80-90km/h vauhdissa, tuon pienen "hienosäädön" jälkeen. Aikasemmin parhaat lukemat on ollu 2.8l/100km!

Tosiaan tiistaina tuota pyörää laittaessa, pakopuolta tuli hieman avarrettua, samoin kun tuota imupuolta. Tuossa Viragossahan tuo ilman otto on siinä kaasukäden puoleisessa sivuposkessa. Ongelmana siinä on että se aukko josta se virtaa sisään, on liian pieni. Joten tuli sitten leikattua palanen sieltä muovista pois, niin nyt kone saa sitten paremmin ilmaa! Samalla tuli tehtyä pieni parannus pakoputkistoon. Normaalistihan se ilma kiertää sieltä takarenkaan edessä olevasta lenkistä, niin nyt tuli sitten ohitettua se, eli pakokaasut pääsee virtaileen vähän vapaammin ulos tuolta.

tiistai 2. heinäkuuta 2013

Pieni iltalenkki Kustaviin ja muualle

Puuveneitä Peterzenin vierasvenesatamassa
Kahvila Peterzen, kuva parkkipaikalta.
Joskus ne suunnitelmat vaan muuttuu! (Joskus jopa parempaan suuntaan!) Eli kävipäs siinä sitten niin, että kaverin kanssa tuli päräytettyä sellanen about 160km reissu, oikein mukavissa keleissä. Reitti kulki suurin piirtein Uudestakaupungista Kustaviin, jossa kävästiin Peterzenillä kahvilla.

Sieltä lähtiessä kävästiin visiitillä siinä Heponiemessä, josta eräs niistä lautoistakin lähtee Saariston Rengastielle. Sen jälkeen taas ajettiin pienen lenkin kautta siihen melkein Kustavin keskustasta lähtevälle lossille, joka on myös osa tuota Saariston Rengastietä. Nuo suuremmat tiet noilla pätkillä oli melkolailla kohtuullisessa kunnossa, mutta varsinkin osa niistä pienemmistä teistä oli aikalailla kuoppasia... Lopuksi vielä päräytettiin Lahden ja Kalannin läpi tuonne Turku-Rauma -tielle, ja sieltä sitten pienen lenkin (Kalanti-

Vasemmalla siis Virago ja oikeella kaverin XJR. Kuva Heponiemestä
Lahti-U:ki) kautta kotopuoleen. Varsin mukavia pikkuteitä ajella nuo oli, vaikkakin tuon Viragon kaarreajo-ominaisuudet tuppaa oleen paikotellen heikoilla, verrattuna tuohon kaverin XJR:n

Huomenna pitäis sitten olla ohjelmassa kerhoajelu Leineperille, saa vaan nähdä että mihin suuntaan tuo sää tuosta uhkaa muuttua, Tällä hetkellä ainakin lupailee ihan kiitettävän hyvää keliä!


maanantai 1. heinäkuuta 2013

Karjurallista ja muusta.

Tässä on nyt ollut viime päivinä muuta tehävää, joten on jäänyt tämä kirjoittelu vähäsen vähemmälle. Eilen tuli kuitenkin laitettua tupakansytytin paikalleen pyörään, että saa puhelimeen/naviin sitten virtaa joskus tulevassa. Pääsi siinä kuitenkin käymään niin, että se nyt haluaa olla jostain syystä jatkuvasti päällä... Pitää jonain päivänä vilkaista sitä uudelleen paremmalla ajalla. Iltapuolesta tuli käytyä kerholla Karjuralli-palaverissa, ja johan se viikonlopun aikataulu vähäsen valaistuikin!

Karjuralli -työryhmä palaverin jälkeen kaupunginlahden rannassa, kerhotilan edessä. Kuva: Arttu Lehtonen

Tämänkin viikon ajan voi olla osittain hiljaiseloa muun elämän takia, mutta luultavasti viimeistään ensi viikon loppupuolella alkaatapahtumaan, tai viimeistään siinä vaiheessa kun tuo Karjurallin talkoilu alkaa pyöriä toden teolla!

tiistai 25. kesäkuuta 2013

Just Riding Around

Tulipa käytyä tuossa töiden jälkeen auttamassa kaveria muutossa ja siitä sitten päätin käydä ajelemassa pienen lenkin, kun kerran ilmakin oli niin loistava!

Alunperin ajatuksena oli päräyttää Rauman keskustaan, mutta jostain syystä "eksyin matkalla" sivuteille, kuten yleensäkin... Ajokilometrejä tuli mittariin sellainen hieman vajaa 100, enkä siis koskaan Raumalle asti päässyt. Pääpiirteittäin reitti kulki Vehmaalle päin, siitä Laitilaan ja sieltä pikkuteitä pitkin Pyhärantaan, josta palasin kotiin tsekattuani tapahtuuko kylän keskustassa mitään. Rauhallistahan tuolla oli niin kun yleensäkin. Tuolla Pyhärannan ja Turku-Pori -tien välillä tuli pysähdyttyä sellasen pienen lammen rannalle, josta tuli räpsästyä muutama kuvakin. Ihan kännykällä kuitenkin.


Tuo ylempi kuva jostain syystä vääristää värejä, mutta lisäsin senkin nyt koska se omasta mielestä näyttää ihan hyvältä! Tosiaan kuvissa tuo pyöräkin nyt näkyy ehkä vähän paremmin kun tuossa aikasemmassa kuvassa. Tai ainakin eri kuvakulmasta jos ei muuta! Mutta pakko myöntää että nätti paikka tuo on, ei ihan kuva tee oikeutta sille.

Senverran täytyy vielä todeta, että on tuo ajaminen tällä kelillä ihan kohtuullisen lämmintä puuhaa!

maanantai 24. kesäkuuta 2013

"Alussa oli Suo, Kuokka ja Jussi..." Ei, vaan Tie, Prätkä ja Kuski!


Eli tosiaan oon tällanen parikymppinen parrakas motoristinalku Uudestakaupungista. Parina keväänä tässä tehny vähän mieli tuollasta kakspyörästä takamuksen alle ja nyt tänä keväänä se kipinä sitten roihahti liekkiin, joten oli pakko hankkia tuollanen Yamahan Virago "Viagra" 250cc. Ajokilometrejä on tähän asti tullu sellaset himpun verran vajaa 4000, ja jotain pientä perushuoltoo tuolle pyörälle tullu tehtyä, mutta ei mitään sen kummempaa. Ajattelin nyt ruveta kirjotteleen niistä niin hyvistä, kun huonoistakin hetkistä tuolla tien päällä ja tallissa, omaks ilokseni ja lukijoiden kiusaks!

Eli tässä tämä pärrä kaikessa komeudessaan, melkolailla orkkis kunnossa.
XV & kuski auringonlaskussa vähän pyörän hankinnan jälkeen. "Somewhere on the road"
Tehoohan tuosta prätkästä nyt ei kummemmin löydy, kulkee sen vähän toista sataa, riippuen tuulen suunnasta ja nopeudesta, kuun ja täh.... ei kun kahvan asennosta ja muusta liikenteestä.

Tosiaan tähän mennessä siihen on vaihdettu imukurkku, joka olikin vähän erinomaisempi operaatio. Suomesta ei löytynyt siihen hätään kun tilaamalla tuota 250cc mallia, joka on muistaakseni 26mm halkasijaltaan? Tuo kyseinen kapine on siis siellä pyttyjen välissä, sellanen haarallinen. No löytypä sitten sen 125cc mallin vastaava joka tais olla 22mm halkasijaltaan. No siitä sitten porailemalla sai sentään sopivan kokosen! Lisäks takanakki on uus, Pirellin MT66 Route. Edessä on entisen omistajan jäljiltä Metukka, mallia en tähän hätään muista. Rattaat on vaihdettu 15/39 alkuperäsen 16/45 tilalle, ja ketjut vaihtu siinä samalla operaatiolla.
Saa nähdä tekeekö tuolle nyt suurempia operaatioita, kun aikeissa on ens kesäks vaihtaa kuitenkin suurempaan, kun korttikin riittää sitten.