torstai 4. heinäkuuta 2013

Leineperi - Sinne ja takaisin

Eilen tuli tosiaan oltua kerhon kanssa Leineperillä, Ulvilassa kahveella. Siellä on siis kesäsin tällanen "motoristikahvila", eli pari telttaa pystyssä, aina keskiviikkoisin. Paikalla oli varvoaisen arvion mukaan ehkä sellanen 300-400 pyörää? Enpä usko että ainakaan kovin paljoo alaspäin tuosta heittää! Meitä oli kerhosta mukana kais sellainen 12 pyörää, mikäli nyt oikein laskin... Tuli tuolla paikan päällä sitten noita Karjuralli -flaiereita jaeltua ja tapahtumaa mainostettua! Itse matka meni oikein hyvin, ja nyt pysykin isompien pörien vauhdissa vähän aikasempaa paremmin, kun tuli tuossa tehtyä tiistaina pientä remontin tynkää tuolle. Nyt huippunopeus tasasella on päätä huimaava ~120-125km/h ja alamäkeen vähän enemmän ja ylämäkeen himpun vähemmän.

Osa Leineperillä olleista pyöristä, tuonne vasemmalle puskan taa jäi vielä lisää!
Mennessä tuonne Leineperille, reitti kulki aikalailla suoraan, U:ki-Laitila-Eura-Harjavalta-Leineperi, tuollasta normaalia suomalaista maantietä. Himpun verran turhan mutkatonta omaan makuun, mutta noin letkassa ajellessa menee vallan hyvin! Takasinpäin lähtiessä letka hieman hajoili matkan varrella, osa jäi vielä Leineperille kun suurin osa lähti jo takaisinpäin. Nyt reitti kulki tuolta Pori-Tampere -tien kautta Nakkilaan, sieltä Eurajoelle, josta tultiin tuohon Rauman nurkille, johon osa porukasta jäikin ilmeisesti tankkaileen. Siitä sitten ajeltiin vähän matkaa Laitilaan päin, kunnes käännyttiin Pyhärantaan, josta sitten ajeltiin Uuteenkaupunkiin päin. Tuo olikin sitten mukavampaa pätkää tuo Nakkila-Eurajoki, sellasta sopivan mutkasta, mutta ei kuitenkaan vielä sellasta jossa tulis ainakaan oman pyörän ominaisuudet vastaan! Sitten tietty tuo Turku-Rauma -tieltä Pyhärantaa kohden kääntyvä, ja siitä Uuteenkaupunkiin tie on mieluista, joskin sitä tulee jonkin verran ajeltua noin niin kun muutenkin, sellasena sopivana "iltalenkkinä", noiden muiden lähialueiden pikkuteiden ohella!

Kerhon kanssa lähdössä Leineperiltä, muutama pyörä jäi uupumaan täsä kuvasta. Kuva: Outi Mikkonen



Eiliselle tuli kilometrejä mittariin sellanen 240, ja bensaa kulu huimat 7.5l, mikä tekee aikalailla 3.1l/100km, tuppi melkein nurin melkein koko matkan. Pitänee varmaan kokeilla jonain päivänä että mihin lukemiin tuolla pääsee nyt siinä 80-90km/h vauhdissa, tuon pienen "hienosäädön" jälkeen. Aikasemmin parhaat lukemat on ollu 2.8l/100km!

Tosiaan tiistaina tuota pyörää laittaessa, pakopuolta tuli hieman avarrettua, samoin kun tuota imupuolta. Tuossa Viragossahan tuo ilman otto on siinä kaasukäden puoleisessa sivuposkessa. Ongelmana siinä on että se aukko josta se virtaa sisään, on liian pieni. Joten tuli sitten leikattua palanen sieltä muovista pois, niin nyt kone saa sitten paremmin ilmaa! Samalla tuli tehtyä pieni parannus pakoputkistoon. Normaalistihan se ilma kiertää sieltä takarenkaan edessä olevasta lenkistä, niin nyt tuli sitten ohitettua se, eli pakokaasut pääsee virtaileen vähän vapaammin ulos tuolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti