maanantai 15. heinäkuuta 2013

Sissyä ja jarruja

Tässä pidellyt nyt muutaman päivän hiljaiseloo taas tuon ulkopuolisen maailman kiireiden vuoksi, mutta tässä nyt vähän enemmän sitten samalla kerralla lueskeltavaa!
Sissy melkolailla alkutekijöissään, versio 2.

Tosiaan lauantaina tuli väkerrettyä tuota sissyä tuohon pyörään, ja vaikka ite sanonkin, niin siitä tuli varsin mallikelponen, noin niin kun kotitekoseks. Istuu kun juur sitä varten tehty (niin kun se onkin), ja näyttääkin vielä ihan kelvolliselta!

Runko valmiina, paikalleen mallailtavana ja hiukkasen hienosäädettävänä
Tosiaan sunnuntaina alotin putken, hitsausvälineiden ja muutaman listan kanssa työskentelyn. Ensimmäinen putki meni lyttyyn sitä "kärjen" taitosta tehtäessä, mutta onneks oli lisää samanmoista, niin pääsi kokeileen uudemman kerran, tälla kertaa paremmalla tuloksella. "Taikasanana" oli riittävä kuumennus ja "rypytys" ja niinhän se putki sitten taittu nätisti malliinsa. Tosiaan tuli tuo kaari sitten tehtyä sattuneista syistä kahdesta palasta, mutta eipä tuota juuri ulospäin hiomisen jälkeen erota. Kun tuo putki oli taivutettu muotoonsa, oli vuorossa tuon takakiinnikkeen miettiminen. Siitä sitten tuli hyvinkin samanlainen kuin tuossa Viragon alkuperäisessä sissyssä oli, eli takapenkin
Sissyn runko valmiina ja hiottuna.
 
pultilla kiinni takaosastaan, ja etuosa on myöskin samoissa rei'issä kuin alunperin, siinä kuskin penkin takana. Tuohon runkoon tuli sitten viellä tehtyä valmiit paikat pehmustetta varten, ja sekin on tässä vaiheessa jo melko hyvän näköisellä mallilla!

Ja edelleen sama, tällä kertaa juuri maalattuna ja lakattuna.
Kun tuo runko oli saatu kasaan, oli sitten hiomisen ja maalaamisen vuoro. Tuo tuli maalattua 4-5 kertaa mattamustalla, ja päälle vielä pari kerrosta mattalakkaa kovemman pinnan vuoksi. Maalaaminen tosiaan tuli suoritettua ulkona, kiitos kelien. Siinä välillä kun maali kuivui, oli oikein loistavaa aikaa vaihtaa jo lähes puhkikuluneet jarrupalat eteen. Kyllähän nuo kummasti vaan helpottaa sitä pysähtymistä! Tietysti sitten illalla se sissy oli pakko laittaa jo paikalleen, kun maali oli saanut kuivua!

Siinä paha missä mainitaan, ja paikallaan tuossa iltapuolella.
Tänään on tullut työpäivän aikana leikittyä ompelijaa ja alkaahan se päällinenkin tosiaan muotoutua siihen. (Tietty, olishan sen voinut ostaa kaupasta ja säästää ainakin omia hermojaan, mutta sehän olis liian helppoo.) Eli taakse tulee vanerilevy, ja pehmusteeks superlonia. Päälle sitten kerniä, jota nyt oonkin tässä tämän päivän tehnyt. Tosiaan mieheltä, joka on ommellu viimeks tietääkseni ala-aste aikoina, tuo tämänpäiväinen urakka on ollut melkomoinen suoritus. Pitänee kuitenkin käyttää tuo verhoilu suutarilla, tai ainakin tiedustella että olisiko siihen mahdollista (tai inhimillisen hintaista) laittaa saman tyylisiä "nappeja" kuin penkeissä.


Ja sama vielä takaapäin


Ompelijan hommia työpäivän aikana. Nyt tuo laitos on jo huomattavasi valmiimman näkönen paketti, mutta siitä ei ikävä kyllä tällä hetkellä kuvaa ole... Palaillaan myöhemmässä vaiheessa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti