tiistai 25. kesäkuuta 2013

Just Riding Around

Tulipa käytyä tuossa töiden jälkeen auttamassa kaveria muutossa ja siitä sitten päätin käydä ajelemassa pienen lenkin, kun kerran ilmakin oli niin loistava!

Alunperin ajatuksena oli päräyttää Rauman keskustaan, mutta jostain syystä "eksyin matkalla" sivuteille, kuten yleensäkin... Ajokilometrejä tuli mittariin sellainen hieman vajaa 100, enkä siis koskaan Raumalle asti päässyt. Pääpiirteittäin reitti kulki Vehmaalle päin, siitä Laitilaan ja sieltä pikkuteitä pitkin Pyhärantaan, josta palasin kotiin tsekattuani tapahtuuko kylän keskustassa mitään. Rauhallistahan tuolla oli niin kun yleensäkin. Tuolla Pyhärannan ja Turku-Pori -tien välillä tuli pysähdyttyä sellasen pienen lammen rannalle, josta tuli räpsästyä muutama kuvakin. Ihan kännykällä kuitenkin.


Tuo ylempi kuva jostain syystä vääristää värejä, mutta lisäsin senkin nyt koska se omasta mielestä näyttää ihan hyvältä! Tosiaan kuvissa tuo pyöräkin nyt näkyy ehkä vähän paremmin kun tuossa aikasemmassa kuvassa. Tai ainakin eri kuvakulmasta jos ei muuta! Mutta pakko myöntää että nätti paikka tuo on, ei ihan kuva tee oikeutta sille.

Senverran täytyy vielä todeta, että on tuo ajaminen tällä kelillä ihan kohtuullisen lämmintä puuhaa!

maanantai 24. kesäkuuta 2013

"Alussa oli Suo, Kuokka ja Jussi..." Ei, vaan Tie, Prätkä ja Kuski!


Eli tosiaan oon tällanen parikymppinen parrakas motoristinalku Uudestakaupungista. Parina keväänä tässä tehny vähän mieli tuollasta kakspyörästä takamuksen alle ja nyt tänä keväänä se kipinä sitten roihahti liekkiin, joten oli pakko hankkia tuollanen Yamahan Virago "Viagra" 250cc. Ajokilometrejä on tähän asti tullu sellaset himpun verran vajaa 4000, ja jotain pientä perushuoltoo tuolle pyörälle tullu tehtyä, mutta ei mitään sen kummempaa. Ajattelin nyt ruveta kirjotteleen niistä niin hyvistä, kun huonoistakin hetkistä tuolla tien päällä ja tallissa, omaks ilokseni ja lukijoiden kiusaks!

Eli tässä tämä pärrä kaikessa komeudessaan, melkolailla orkkis kunnossa.
XV & kuski auringonlaskussa vähän pyörän hankinnan jälkeen. "Somewhere on the road"
Tehoohan tuosta prätkästä nyt ei kummemmin löydy, kulkee sen vähän toista sataa, riippuen tuulen suunnasta ja nopeudesta, kuun ja täh.... ei kun kahvan asennosta ja muusta liikenteestä.

Tosiaan tähän mennessä siihen on vaihdettu imukurkku, joka olikin vähän erinomaisempi operaatio. Suomesta ei löytynyt siihen hätään kun tilaamalla tuota 250cc mallia, joka on muistaakseni 26mm halkasijaltaan? Tuo kyseinen kapine on siis siellä pyttyjen välissä, sellanen haarallinen. No löytypä sitten sen 125cc mallin vastaava joka tais olla 22mm halkasijaltaan. No siitä sitten porailemalla sai sentään sopivan kokosen! Lisäks takanakki on uus, Pirellin MT66 Route. Edessä on entisen omistajan jäljiltä Metukka, mallia en tähän hätään muista. Rattaat on vaihdettu 15/39 alkuperäsen 16/45 tilalle, ja ketjut vaihtu siinä samalla operaatiolla.
Saa nähdä tekeekö tuolle nyt suurempia operaatioita, kun aikeissa on ens kesäks vaihtaa kuitenkin suurempaan, kun korttikin riittää sitten.